Bejelentkezés

Miért regisztrálj a mitvigyek.hu-n?

 • Ingyen nézheted meg a cikkek részleteit!
 • A cikkeket pdf formátumban is letöltheted!
 • Folyamatosan tájékoztatunk, ha valami frissül az oldalon!

Water skiing

Facebook
Jó hír a vízen száguldás szerelmeseinek, hogy Magyarországon már tíz helyszínen hódolhatnak szenvedélyüknek, hiszen ennyi kábeles vízisí- és wakeboardpálya üzemel idehaza. Örömmel konstatálható, hogy e pályák révén egyre nagyobb közönség számára válik elérhetővé az élmény, hiszen a sportág kipróbálásához semmilyen saját felszerelésre nincs szükség.

water_skiing1.jpg - 151.65 Kb

 

Mit vigyek vízisízéshez?

Nagy előnye a vízisí és wakeboard sportnak, hogy semmilyen különleges felszereléssel nem kell rendelkeznünk, ha ki akarjuk próbálni. A pályák zömén ugyanis kölcsönözhető valamennyi szükséges kellék: léc vagy deszka, mentőmellény, szükség esetén még neoprén ruha is.


Vízisíoktatáson részt vehetünk bármelyik kiépített kötélpályán, ezen kívül a dunavarsányi tavon, a Miskolc közelében fekvő Hejőkeresztúron vagy a Heves megyei Kálon, mindhárom helyszínen motorcsónakos vontatással. Ilyen típusú edzésre a Duna egyes kijelölt szakaszain is lehetőség van.


A wakeboard megközelítően annyiban tér el a vízisítől, mint a hagyományos síelés a snowboardtól, mondhatni utóbbi nyáron űzhető alternatívájáról van szó. E sportág elsajátítására leginkább a délelőtti órák alkalmasak, ekkor ugyanis a kötélpályákat lassabb sebességre állítják, továbbá az üzemeltetők hasznos tanácsokkal segítik a kezdőket. Ezekre a foglalkozásokra elegendő tanulójegyet váltani, mely aktuális árairól, illetve a tanulóórák menetéről bővebb felvilágosítás minden pálya honlapján megtalálható.


Bár a wakeboard alapjai viszonylag könnyen elsajátíthatóak, mégis az extrém sportok között foglal helyet, hiszen a tapasztalt deszkások akrobatikus elemekkel színesítik edzéseiket, a versenyekről nem is beszélve, melyeket már csak a káprázatos látvány kedvéért is érdemes meglátogatni.

 

Amire egy vízisí vagy wakeboard edzésen szükség van:

Lépjen be a teljes tartalom letöltéséhez!

      
 • Léc
 • Deszka
 • Mentőmellény
 • Neoprén ruha ....... Lépjen be, a további tartalom megjelenítéséhez! ........

 

Kapcsolódó cikkek

Online Utasbiztosítás